Фінляндія не може відкрити кордон із РФ, готуються заходи проти незаконного проникнення - прем'єр

Фінляндія не може відкрити кордон із РФ, готуються заходи проти незаконного проникнення - прем'єр

Укрінформ
Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, східний кордон країни залишатиметься закритим, а одночасно із закриттям кордону уряду потрібно підготувати заходи проти будь-якого нелегального проникнення.

Про це він заявив Yle, передає Укрінформ.

За словами глави фінського уряду, на російській території в різних прикордонних районах тисячі громадян третіх країн очікують на те, щоб нелегально потрапити до Фінляндії. В такій ситуації не може йтися про відкриття пропускних пунктів на кордоні з Росією.

«Очевидно, що ми не можемо відкрити кордони. Одночасно з цим нам потрібно підготувати заходи проти будь-якого нелегального проникнення. Цим зараз активно займається уряд. Легких рішень не буде. Але головний принцип у тому, що ми подбаємо про безпеку кордонів Фінляндії, про національну безпеку. Це стоїть на першому місці», - заявив він.

Згідно з рішенням уряду, поки що кордон з РФ залишається закритим до 11 лютого.

Раніше конституційний комітет парламенту постановив, що східний кордон може бути повністю закритий на короткий період у виняткових обставинах.

Читайте також: У Фінляндії пропонують не давати паспорти росіянам, які не відмовилися від громадянства РФ

У січні пересіченою місцевістю на кордон Фінляндії та Росії перейшли кілька десятків людей, які згодом попросили притулку у Фінляндії.

Як повідомляв Укрінформ, 6 листопада 2023 року Фінляндія вперше закрила чотири пункти пропуску на кордоні з РФ через зростання кількості прохачів притулку. Потім закриття продовжували ще кілька раз.

Фото: Kari Saastamoinen / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-