Прем’єр Румунії заперечив можливу підготовку до війни з Росією

Прем’єр Румунії заперечив можливу підготовку до війни з Росією

Укрінформ
Прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку у п’ятницю відкинув заяви очільника Генштабу Георгіци Влада щодо підготовки до можливого конфлікту з Росією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

«Зберігаймо спокій, Румунія не вступатиме у війну (з Росією – ред.)», – заявив Чолаку у відповідь на заяву глави Генштабу Влада Георгіце про те, що Румунія має бути готовою до можливого протистояння РФ.

Георгіце у своїй заяві 31 січня також запропонував запровадити в Румунії добровільну військову службу для осіб віком від 18 до 35 років, як чоловіків, так і жінок. Відповідний законопроєкт було подано до парламенту країни.

Окрім цього, наголошуючи на важливості «підготовки населення до потенційних сценаріїв війни», глава румунського Генштабу підкреслив дефіцит, спричинений відмовою від обов’язкової військової служби в Румунії та в усіх країнах-членах НАТО.

Читайте також: Німеччина готує план оборони на випадок війни

Як повідомляв Укрінформ, у середу очільник Генштабу Румунії Влад Георгіце в інтерв’ю виданню Europa Libera заявив, що якщо Росія виграє війну проти України, наступною «мішенню» може стати Молдова. Він додав, що «не можна втрачати жодної секунди», і що Румунія має вжити заходів і бути готовою до можливої війни з РФ.

Фото: EPA-EFE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-