Білий дім обіцяє відповідь на удар по військових США в Йорданії, спосіб і час визначить Байден

Білий дім обіцяє відповідь на удар по військових США в Йорданії, спосіб і час визначить Байден

Укрінформ
США без сумніву дадуть відповідь на атаку проіранських бойовиків на базу в Йорданії - масштаб і час контрудару визначить особисто президент Байден.

Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Найперші запитання, які виникають: як це (відповідь – ред.) виглядатиме, що є припустимим, які варіанти відповіді розглядає президент? Сподіваюся, ви розумієте, чому я не буду телеграфувати про будь-які удари з цієї трибуни», - зауважив Кірбі.

За його словами, Байден провів уже дві зустрічі з цього питання із командою апарату нацбезпеки.

Читайте також: Глава Пентагону обіцяє відповідь на удар по базі США у Йорданії

«Ми зробимо це в той спосіб, який обере президент як головнокомандувач. Ми також зробимо це з повним усвідомленнями того факту, що ці угруповання, підтримувані Тегераном, забрали життя американських військових», - підкреслив Кірбі.

Водночас він пояснив, що це не означатиме посилення військової конфронтації з Іраном, однак рішення прийматиме президент Байден.

«Ми не прагнемо війни з Іраном, ми не прагнемо військового конфлікту з режимом»,- зазначив представник Білого дому. Однак, за його словами, атака на американських військових вже стала ескалацією, і в цьому немає сумнівів.

Читайте також: Іран відкидає звинувачення в атаці на американську базу в Йорданії

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 28 січня щонайменше троє військових США загинули, значна кількість зазнала поранень унаслідок удару безпілотника по американській військовій базі в Йорданії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-