Глава МЗС Китаю і радник президента США з нацбезпеки зустрінуться у Таїланді

Глава МЗС Китаю і радник президента США з нацбезпеки зустрінуться у Таїланді

Укрінформ
Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї з 26 по 29 січня відвідає Таїланд і проведе в Бангкоку новий раунд переговорів із радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це повідомив речник МЗС КНР Ван Веньбінь, передає Укрінформ із посиланням на дипвідомство Китаю.

У повідомленні йдеться, що китайський топдипломат здійснить поїздку на запрошення його таїландського колеги Дона Прамудвінаі, проте згадується лише про його переговори з представником американської адміністрації, що, вочевидь, і є головною метою візиту до сусідньої країни.

«За домовленістю урядів Китаю та Сполучених Штатів, у Бангкоку Ван Ї проведе новий раунд зустрічей із радником із національної безпеки США Джейком Салліваном», - зазначається в анонсі речника МЗС КНР.

Деталі майбутніх переговорів, зокрема, які питання сторони планують обговорити цього разу, не надаються.

Читайте також: Міноборони Китаю заявило, що Тайвань ніколи не буде суверенною державою

У заяві прессекретаря Ради нацбезпеки США Адрієнн Вотсон стосовно зустрічі Саллівана з Ван Ї в Бангкоку йдеться, що ця зустріч є продовженням виконання обома сторонами домовленостей підтримувати стратегічну комунікацію та відповідально керувати відносинами, досягнутих на саміті лідерів США і Китаю Джо Байдена та Сі Цзіньпіна у Сан-Франциско в листопаді минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ КНР Ван Ї заявив, що Китай і Сполучені Штати повинні подолати свої розбіжності й мирно співіснувати та пообіцяв повернення впродовж року великих китайських панд до зоопарків США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-