Північна Корея підтвердила випробування нової стратегічної ракети

Північна Корея підтвердила випробування нової стратегічної ракети

Укрінформ
Влада КНДР заявила, що 24 січня вперше провела випробування нової стратегічної крилатої ракети Pulhwasal-3-31, яка здатна нести ядерну зброю.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

У повідомленні KCNA не наводиться жодних подробиць проведеного тестування, у тому числі дальності польоту.

Попереднього разу КНДР запускала крилаті ракети у вересні минулого року. Тоді відбулися випробування двох стратегічних крилатих ракет великої дальності Hwasal-1 і -2. Пхеньян заявив, що вони подолали «вісімкоподібні орбіти» протяжністю 1500 км.

Експерти вважають, що Pulhwasal-3-31 може бути ракетою малої дальності, оскільки на опублікованих KCNA фото видно, що її загальна довжина менша, ніж у попередніх модифікацій ракет Hwasal. До речі, Hwasal корейською означає «стріла», а Pulhwasal – «вогняна стріла».

Читайте також: Штати радять КНДР облишити провокації та повернутися до дипломатії

Yonhap зазначає, що запуск крилатої ракети не є прямим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють використання КНДР технологій балістичних ракет. Але це може становити серйозну загрозу безпеці, оскільки на таких ракетах можуть бути встановлені ядерні боєголовки.

Раніше Кім Чен Ин наказав різко збільшити ядерний арсенал КНДР та розширити розробки тактичної ядерної зброї для ураження цілей на території Південної Кореї.

Під час попереднього випробування 14 січня КНДР запустила твердопаливну гіперзвукову ракету в Японське море. А минулого тижня Пхеньян заявив, що випробував підводний безпілотник з ядерною зброєю на знак протесту проти спільних військових навчань Сполучених Штатів, Південної Кореї та Японії.

Читайте також: Британські експерти виявили новий доказ використання Росією ракет із КНДР

За останній місяць КНДР посилила напруженість на Корейському півострові випробуваннями зброї та різкою риторикою на адресу США й Південної Кореї. На засіданні керівництва панівної Трудової партії Кім Чен Ин назвав міжкорейські зв’язки «відносинами між двома ворожими державами» та пообіцяв придушити всю територію Південної Кореї в разі непередбачуваних обставин.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у середу вранці здійснила пуски кількох крилатих ракет у напрямку Жовтого моря.

Фото ілюстративне: KCNA/AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-