90 секунд до півночі: годинник Судного дня не переводитимуть

90 секунд до півночі: годинник Судного дня не переводитимуть

Укрінформ
Науковці вирішили залишити на місці стрілки символічного Годинника Судного дня. До кінця світу досі залишається 90 секунд.

Про це повідомляється у журналі Bulletin of the Atomic Scientists ("Вісник вчених-атомників"), передає Укрінформ.

Вчені зазначили, що зараз годинник показує найближчий час до кінця світу за всю історію існування.

«Не помиляйтеся: скидання годинника на 90 секунд до півночі не означає, що світ стабільний. Зовсім навпаки. Урядам і громадам у всьому світі необхідно терміново діяти. І «Вісник» зберігає надію та натхнення з огляду на молоде покоління, яке очолює цей процес», – сказала президент і гендиректор Bulletin of the Atomic Scientists Рейчел Бронсон.

На думку науковців, близькість до кінця світу зумовлена низкою глобальних загроз, зокрема війною Росії проти України та погіршення ситуації щодо скорочення ядерних озброєнь; кліматичною кризою; складністю технологій генної інженерії; швидким розвитком генеративного штучного інтелекту.

Читайте також: США розкритикували Росію за вихід з договору із заборони ядерних випробувань

Проєкт "Годинник Судного дня" з 1947 року веде американський журнал Bulletin of the Atomic Scientists. Годинник показує символічний час, що відокремлює людство від дня глобальної рукотворної катастрофи (час до півночі). Рішення про переведення стрілок приймають рада директорів журналу і експерти, у тому числі 18 лауреатів Нобелівської премії. Годинник зберігається у Чикаго.

Як повідомлялося, у січні минулого року стрілки Годинника Судного дня перевели на 10 секунд вперед: він показує 90 секунд до настання "ядерної півночі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-