Штати, Британія і Австралія запровадили нові санкції проти ХАМАС

Штати, Британія і Австралія запровадили нові санкції проти ХАМАС

Укрінформ
Велика Британія, США і Австралія запровадили скоординовані санкції проти ХАМАСу, щоб перекрити потік фінансування терористичного угруповання.

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Зазначається, нові санкції поширюються на 5 фізичних осіб і організацію, причетних до керівництва та фінансових мереж ХАМАСу і Ісламського джихаду у Палестині.

«Ці санкції дають ХАМАСу чіткий сигнал: Британія та наші партнери налаштовані не дати можливості сховатися тим, хто фінансує терористичну діяльність. Щоб досягти сталого припинення вогню в Газі, ХАМАС не має залишатися при владі та загрожувати Ізраїлю. Руйнуючи фінансові мережі, які підтримують діяльність ХАМАСу, зокрема з Ірану, санкції сприяють досягненню цієї найважливішої мети», - сказав глава МЗС Британії Девід Кемерон.

У заяві сказано, що Велика Британія прагне співпрацювати з партнерами для боротьби зі спрмованою на дестабілізацію діяльністю Ірану на Близькому Сході, включаючи його довгострокову підтримку терористичних і бойових угруповань.

Сьогоднішні санкції спрямовані, зокрема, проти Зухейра Шамли, якого називають «головним міняйлом ХАМАСу» та ключової фігури в переході до криптовалют для фінансування угруповання.

Він використовував цифрові валюти та неофіційні системи для переказу великих сум з Ірану до ХАМАСу напередодні нападу на Ізраїль 7 жовтня 2023 року.

Це вже третій паке санкцій Великої Британії проти ХАМАСу та його пособників у відповідь на напад угруповання на Ізраїль, що стався у жовтні 2023 року, нагадали в зовнішньополітичному відомстві країни.

Читайте також: Ізраїль зазнав найбільших втрат за добу з початку операції у секторі Гази

Як повідомляв Укрінформ, Рада Європейського Cоюзу 16 січня внесла до переліку терористів ватажка політичного крила угруповання ХАМАС Ях’ю Сінвара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-