Росіяни розбирають холодильники на запчастини для своєї зброї - Британія в ООН

Росіяни розбирають холодильники на запчастини для своєї зброї - Британія в ООН

Укрінформ
Путінська війна призвела до сотень тисяч убитих і поранених військових РФ, затримань тисяч антивоєнних протестувальників, відставання російської оборонної промисловості, яка «розбирає на запчастини холодильники».

Про це заявив на засіданні Радбезу ООН у понеділок заступник постпреда Великої Британії при ООН Джеймс Каріукі, передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку.

«Російська військова модернізація відкинута на 18 років назад, російська оборонна промисловість розбирає на запчастини холодильники. Вона замовляє зброю у КНДР усупереч численним резолюціям, ухваленим у цьому залі за вказівкою російського міністра закордонних справ», - сказав Каріукі, реагуючи на виступ глави МЗС Росії Сергія Лаврова, який традиційно звинуватив Захід у підтримці України.

Британський дипломат нагадав, що, купуючи і використовуючи іранські безпілотники, Росія (як і Іран) порушує резолюцію Ради Безпеки.

За його словами, Росія втратила більше як половину території, яку захопила в України в лютому 2022 року, і п'яту частину Чорноморського флоту, понад 400 млрд доларів через санкції, а «сотні тисяч молодих росіян емігрували в пошуках кращого майбутнього».

Читайте також: Сеул попередив ООН про непередбачувані наслідки від передачі Пхеньяном ракет Росії

Минулого разу, коли міністр закордонних справ Росії виступав у Радбезі, він говорив про захист прав російськомовних в Україні, зазначив Каріукі.

«Проте єдиною загрозою для цивільних осіб в Україні залишається Росія», - наголосив він, додавши, що Москва перешкоджає доступу гуманітарних організацій до мільйонів людей, які потребують допомоги.

Тоді як Україна, Велика Британія і близько 80 інших країн минулого тижня в Давосі обговорювали з Президентом Володимиром Зеленським плани щодо миру, засновані на принципах Статуту ООН, заступник голови Ради національної безпеки Росії Дмитро Медведєв проголошував, «що миру ніколи не може бути, поки існує незалежна держава Україна», зазначив дипломат.

Він підкреслив, що Велика Британія й надалі поповнюватиме боєприпасами систему ППО України й залишатиметься «непохитною у відданості суверенітету і територіальній цілісності України в межах її кордонів, забезпеченню здатності України оборонятися».

Читайте також: Штати в ООН: Росія - це підпалювач, який звинувачує пожежників

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада Безпеки ООН на вимогу Росії проводить засідання за участю міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова для чергового «засудження» постачань зброї Україні.

Близько пів сотні країн ООН виступили із заявою, в якій вказали на лицемірство Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-