США завдали трьох нових ударів по протикорабельних ракетах хуситів у Ємені

США завдали трьох нових ударів по протикорабельних ракетах хуситів у Ємені

Укрінформ
Сполучені Штати здійснили три успішні удари по протикорабельних установках хуситів з метою недопущення обстрілу бойовиками мирних суден та кораблів охорони в Червоному морі.

Про це повідомив у п’ятницю в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вранці американські сили завдали три успішні удари з метою самооборони по цілях хуситів у Ємені. Це четверта превентивна акція, яку американські військові вживають лише за останній тиждень проти ракетних установок хуситів, розгорнутих для атаки»,- зауважив представник Білого дому.

Він уточнив, що були вражені протикорабельні ракети бойовиків у Ємені.

«Хочу ще раз підкреслити, що це робилося з метою самозахисту, але це також допомогло зробити міжнародні води безпечнішими як для кораблів ВМС, так і для торгових суден»,- зазначив Кірбі.

Читайте також: США повернули хуситам статус глобальних терористів

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американські сили уразили 14 ракетних установок хуситів, направлених у південну частину Червоного моря. Пізніше стало відомо, що бойовики випустили дві балістичні ракети по танкеру, який належить Сполученим Штатам.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-