Маск їде до Польщі - відвідає симпозіум щодо протидії антисемітизму та Освенцим

Маск їде до Польщі - відвідає симпозіум щодо протидії антисемітизму та Освенцим

Укрінформ
Генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск планує 22-23 січня відвідати Польщу, де має взяти участь у міжнародному симпозіумі у Кракові на тему протидії антисемітизму, а також в церемонії до чергової річниці визволення в'язнів гітлерівського концтабору в Освенцимі.

Цю інформацію підтвердив заступник глави МЗС Польщі Анджей Шейна, передає Укрінформ з посиланням на RMF24.

За словами польського урядовця, події у Кракові й Освенцимі є важливими з точки зору протидії ксенофобії й антисемітизму у світі, чим пояснюється намір Маска взяти участь у цих заходах. Він повідомив, що у цих заходах візьмуть участь представники уряду Польщі.

Читайте також: Ілон Маск прибув до Ізраїлю - Reuters

За інформацією Bloomberg, на симпозіумі в Кракові Маск має взяти участь в дискусії з американським правим публіцистом Беном Шапіро про антисемітизм в Інтернеті, а також в церемонії у колишньому нацистському концтаборі "Аушвіц" 22-23 січня. Ці заходи організовано з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту.

Читайте також: Apple, Disney та IBM призупинять рекламу на X після антисемітського твіту Маска

Як відомо, гітлерівський концтабір в Освенцимі був захоплений 27 січня 1945 року підрозділами 60-ї армії першого Українського фронту. Радянські війська звільнили з нього 7,6 тис. в'язнів. За оцінками істориків, загалом у цьому "місці смерті" в період 1940-1945-х років загинули щонайменше 1,2 млн осіб, більшість з яких були євреями. Згідно з резолюцією N60/7 Генеральної Асамблеї ООН, 27 січня відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту.

 Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-