Суд штату Мен призупинив виключення Трампа з виборів

Суд штату Мен призупинив виключення Трампа з виборів

Укрінформ
Суд штату Мен не може продовжити процедуру виключення імені експрезидента США Дональда Трампа з бюлетенів для голосування на президентських праймеріз до того моменту, поки Верховний суд США не ухвалить рішення у справі, що розглядається в штаті Колорадо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

Суддя Верховного суду штату Мен Мікаела Мерфі в середу, 17 січня, відхилила клопотання Трампа про призупинення провадження та натомість повернула справу до держсекретаря, щоб дочекатися, поки Верховний суд винесе рішення у справі, яка може виявитися ключовою у президентських перегонах 2024 року.

«Суд вважає за необхідне врахувати ризик заплутування виборців у разі затвердження численних адміністративних або судових рішень щодо права Трампа на участь у первинних виборах до того, як Верховний суд винесе своє рішення», - написала суддя у вироку.

Постанова має на меті звести до мінімуму «будь-який потенційно дестабілізуючий ефект непослідовних рішень та сприятиме більшій передбачуваності за кілька тижнів до первинних виборів», йдеться у рішенні.

Читайте також: Трамп переміг на республіканських кокусах в Айові - CNN

Це судове рішення наказує держсекретареві штату Мен Шенні Беллоуз ухвалити нове рішення впродовж 30 днів після рішення Верховного суду, яке змінює, скасовує або підтверджує її висновок минулого місяця про виключення Трампа з виборчого бюлетеня.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний суд штату Колорадо ухвалив рішення про видалення Дональда Трампа зі списку кандидатів на праймеріз від Республіканської партії наступного року через його роль у заколоті 6 січня 2021 року, коли прихильники Трампа захопили Конгрес США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-