ВМС США перехопили іранську зброю, що прямувала до хуситів

ВМС США перехопили іранську зброю, що прямувала до хуситів

Фото
Укрінформ
Військово-морські сили США перехопили іранську зброю, яку мали доставити хуситам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центральне командування США у соцмережі X.

"11 січня 2024 року, проводячи перевірку, підрозділи ВМС США перехопили вночі судно, що здійснювало незаконне перевезення передової летальної зброї з Ірану для потреб сил хуситів у Ємені в рамках поточної кампанії нападів хуситів на міжнародне торгівельне судноплавство", - йдеться у повідомленні.

Судно штурмували бійці підрозділу "морських котиків" США за підтримки гелікоптерів та дронів. Це сталося поблизу узбережжя Сомалі у міжнародних водах Аравійського моря.

"Серед вилучених предметів: рушійні установки, системи наведення та боєголовки для балістичних ракет середньої дальності та протикорабельних крилатих ракет хуситів, а також компоненти, пов'язані з протиповітряною обороною", - повідомили військові США.

Згідно з даними Центрального командування США, подібну зброю хусити використовували для погроз та нападів на торгівельні судна у Червоному морі.

Читайте також: США передали Ірану «приватне повідомлення» щодо хуситів у Ємені - Байден

Зазначається, що це перший випадок вилучення зброї, призначеної для хуситів, з моменту початку нападів бойовиків на судна у листопаді 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати та Велика Британія у четвер завдали ударів по об'єктах у Ємені, пов'язаних із хуситами, у відповідь на атаки бойовиків на цивільні судна та військові кораблі в Червоному морі.

Пізніше міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі заперечив планування нових ударів по Ємену. Військова операція була необхідна для захисту кораблів у Червоному морі, наголосив він.

Фото: Х/U.S. Central Command

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-