У НАТО заявили, що в статті Bild про «сценарій зіткнення» з РФ немає секретних даних

У НАТО заявили, що в статті Bild про «сценарій зіткнення» з РФ немає секретних даних

Укрінформ
Директор Центру передового досвіду НАТО в галузі стратегічної комунікації (NATO Stratcom COE) Яніс Сартс зазначив, що матеріал Bild про те, що НАТО готується до зіткнення з Росію – містить навчальний сценарій, а не таємний аналіз розвідслужб.

Як передає Укрінформ, про це він написав у соцмережі Х (Twitter).

«Про статтю в Bild. Bild отримав сценарій навчання, який завжди розглядає уявну ситуацію для перевірки військового потенціалу в тому чи іншому районі. Раніше сценарії були повністю вигаданими з неіснуючими країнами та географічними регіонами. Тепер застосовуються існуючі країни та географічні регіони», - пояснив Сартс.

Він також окремо наголосив, що матеріал Bild – «це не секретні дані розвідки, яка прогнозує розвиток ситуації».

Читайте також: У Бундесвері відреагували на статтю Bild про підготовку НАТО до війни з Росією

Напередодні німецький таблоїд Bild оприлюднив пункти нібито таємного документу міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення, що ескалація між НАТО і Росією може відбутися вже в лютому цього року, а в 2025-му може дійти до прямого зіткнення блоку з російськими військами, орієнтовно в районі країн Балтії. Bild підкреслив при цьому, що цей сценарій є легендою навчань НАТО у Балтійському регіоні у 2024 році.

Як повідомляв Укрінформ, у Бундесвері заявили, що не коментують резонансне повідомлення Bild щодо підготовки НАТО до війни з Росією, але підтвердили, що сприймають російську загрозу серйозно.

Центр передового досвіду стратегічних комунікацій НАТО, що базується в Ризі (Латвія), є багатонаціональною міжнародною військовою організацією, акредитованою НАТО. NATO StratCom COE сприяє покращенню можливостей стратегічного зв’язку в Альянсі та країнах-членах Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-