У Берліні тисячі людей протестували проти правих радикалів

У Берліні тисячі людей протестували проти правих радикалів

Фото
Укрінформ
Тисячі людей протестували в неділю в центрі Берліна проти правих сил.

Про це повідомляє Укрінформ. 

Як поінформували в поліції, на мітинг перед Бранденбурзькими воротами було заявлено 100 учасників.

«Мітинг… завершився мирно за участю кількох тисяч учасників. Через велику кількість людей з міркувань безпеки людей більше не можна було допускати безпосередньо до зони проведення акції на Паризер Плац», - написала берлінська поліція в соцмережі Х.

В екологічній організації Fridays for Future, яка закликала на захід під назвою «Захистимо демократію», кількість учасників оцінили взагалі в 25 тисяч. 

Читайте також: У Берліні активісти вимагали передати Україні Taurus та іншу зброю

Люди протестували проти правого екстремізму. 

Фото: Christian-Ditsch.de/Christian-Ditsch.de
Фото: Christian-Ditsch.de/Christian-Ditsch.de

«Альтернатива для Німеччини (AfD) та інші праві поширюють ненависть і порушують цінності, на яких базується наша демократія. Ми не будемо стояти осторонь і дивитися, як топчуть нашу демократію. Ось чому ми виходимо на вулиці по всій Німеччині й показуємо, що це стосується всіх нас», - заявили у Fridays for Future. Активістка та лідерка німецької гілки цієї організації Луїза Нойбауер виступила з промовою.

На банерах, з якими прийшли люди, можна було прочитати такі гасла як «AfD — не альтернатива».

Фото: dpa/Soeren Stache
Фото: dpa/Soeren Stache
Читайте також: Німецькі фермери розпочали масштабну акцію протесту

Демонстрація з майже 10 тисячами учасників також відбулась у Потсдамі. Там до протестувальників долучилися, за даними видання Spiegel, канцлер Олаф Шольц і міністерка закордонних справ Анналена Бербок (обидва є депутатами Бундестагу від землі Бранденбург).

Різку реакцію в суспільстві викликало журналістське розслідування, згідно з яким у Потсдамі в листопаді минулого року таємно зібралися високопоставлені політики AfD, неонацисти та деякі бізнесмени, які, серед іншого, планували депортацію мільйонів людей з Німеччини.

Як повідомлялося, останнім часом керівництво ФРН неодноразово говорило про небезпеку для демократії популізму та правого екстремізму, які використовують цілком законні протестні акції для роздмухування ненависті та закликів до повалення конституційного ладу в Німеччині.

Перше фото: Tsp / Christian Blume

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-