Китай закликав США припинити офіційну взаємодію з Тайванем

Китай закликав США припинити офіційну взаємодію з Тайванем

Укрінформ
Китай висловив протест США через заяву Держдепу з приводу виборів на Тайвані, назвавши її серйозним порушенням принципу «одного Китаю» і першою червоною лінією, яку не можна перетинати у китайсько-американських відносинах.

Про це йдеться у коментарі речника МЗС КНР, передає Укрінформ.

«Заява Державного департаменту США з приводу виборів у китайському регіоні Тайвань серйозно порушує принцип «одного Китаю»… а також суперечить власним політичним зобов’язанням США підтримувати лише культурні, комерційні та інші неофіційні відносини з тайванцями», - зазначається в повідомленні.

У ньому додається, що Китай рішуче засуджує такі дії Сполучених Штатів і зробив серйозні зауваження американській стороні.

У дипвідомстві наголосили, що питання Тайваню лежить в основі інтересів Китаю і є першою червоною лінією, яку не можна перетинати у китайсько-американських відносинах.

«Ми закликаємо Сполучені Штати припинити взаємодію офіційного характеру з Тайванем», - заявив речник МЗС КНР і додав, що Пекін також хоче, щоб Вашингтон припинив надсилати «будь-які неправильні сигнали сепаратистським силам про незалежність Тайваню».

Читайте також: Штати не хочуть незалежності Тайваню, але обіцяють підтримку новому президенту - Байден

Держдеп США у заяві з приводу тайванських виборів, серед іншого, зауважив, що з нетерпінням очікує на співпрацю з президентом Лаєм і лідерами всіх партій Тайваню для просування спільних інтересів і цінностей та розвитку давніх неофіційних відносин, підкресливши, що це відповідає політиці «одного Китаю» та іншим домовленостям Вашингтона з Пекіном.

«Ми впевнені, що Тайвань і надалі буде служити прикладом для всіх, хто прагне свободи, демократії та процвітання», - заявили в американському дипломатичному відомстві.

Читайте також: Пекін заявив, що тайванське питання є внутрішньою справою Китаю

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у суботу після обрання нового президента Тайваню прозахідного політика Лай Чінте, який представляє владну Демократичну прогресивну партію, заявив, що Сполучені Штати не підтримують незалежність Тайваню і виступають за мирний діалог між Тайбеєм і Пекіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-