Ізраїль планує військову операцію для взяття під контроль кордону між Газою та Єгиптом - ЗМІ

Ізраїль планує військову операцію для взяття під контроль кордону між Газою та Єгиптом - ЗМІ

Укрінформ
Ізраїль поінформував Єгипет про плани розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel із посиланням на The Wall Street Journal.

Ізраїльські та єгипетські неназвані офіційні особи сказали, що в результаті такої військової операції Ізраїль, за очікуваннями, захопить прикордонний пункт «Рафах» і станційні сили вздовж так званого Філадельфійського коридору, що розділяє Єгипет і Газу, тоді як ізраїльські війська діятимуть в анклаві.

Операція була схвалена не всіма лідерами Ізраїлю, а її терміни залежатимуть від перемовин з єгипетським урядом, оскільки він працює над укладанням нової угоди щодо обміну заручниками між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС.

Як пише WSJ, ізраїльські офіційні особи намагалися розвіяти занепокоєння Єгипту щодо того, що операція може призвести до випадкових збитків у країні та порушити обмеження про розміщення військ у цьому районі згідно з мирним договором від 1979 року між країнами.

Читайте також: Ізраїль заявив у Гаазі: Ми не починали війну і захищаємо себе від ХАМАС

У матеріалі йдеться, що Єгипет відхилив пропозицію Ізраїлю про спільне патрулювання ізраїльських військ на єгипетському боці кордону, заявивши, що працює над встановленням бар’єрів і посиленням спостереження в цьому районі.

Раніше Times of Israel повідомляв, що 10 січня ізраїльська делегація прибула до Каїра для проведення нового раунду переговорів з Єгиптом щодо можливого обміну заручників, яких утримує ХАМАС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-