На Тайвані переміг на президентських виборах Лай Чінте

На Тайвані переміг на президентських виборах Лай Чінте

Укрінформ
На президентських виборах у суботу перемогу отримав кандидат від правлячої партії Тайваню Лай Чінте, який набрав 40,2% голосів виборців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AFP.

Лай виступає за окрему ідентичність Тайваню та заперечує територіальні претензії Китаю. Лай, який обіймав посаду віцепрезидента, балотувався на третій термін, що є безпрецедентним кроком, зважаючи на нинішню виборчу систему Тайваню, пише агентство Reuters.

На виборах голова правлячої Демократичної прогресивної партії (ДПП) конкурував з двома суперниками - висуванцем найбільшої опозиційної партії Тайваню Гоміндан Хоу Юі та колишнім мером Тайбею Ко Веньдже з Народної партії.

Зазначається, що напередодні виборів Китай засудив Лая Чінте як небезпечного сепаратиста, заявивши, що будь-які кроки до формальної незалежності Тайваню означатимуть війну, а також відхилив заклики переможця виборів до переговорів.

Водночас Лай заявив, що він відданий збереженню миру та статусу-кво у Тайванській протоці та зміцненню оборони острова.

Читайте також: Тайвань за день до виборів виявив п’ять китайських повітряних куль

Як повідомлялося, на Тайвані сьогодні, 13 січня, пройшло голосування на президентських і парламентських виборах, де тайванці обирали на наступні чотири роки нового президента і 113 депутатів Законодавчого юаня - парламенту.

Фото: CNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-