Тайвань за день до виборів виявив п’ять китайських повітряних куль

Тайвань за день до виборів виявив п’ять китайських повітряних куль

Укрінформ
Міноборони Тайваню минулої доби, за один день до голосування на виборах президента 13 січня, виявило п'ять китайських повітряних куль, одна з яких пролетіла над південною частиною острова.

Про це оборонне відомство повідомило в соцмережі Х, передає Укрінформ.

Зазначається, що материк запускав зонди до острова упродовж усієї світлої частини доби. Перша куля потрапила в поле зору тайванських військових о 4-й ранку, а спостереження за останньою було припинене о 20:20.

Літальні апарати рухались на висоті від 5500 м до майже 8000 м вздовж північно-східної частини Тайваню, де знаходиться його столиця Тайбей, головний міжнародний аеропорт і зосереджені урядові відомства, та південної його частини, над якою пролетів один із зондів.

Китай різко активізував запуски повітряних куль над Тайванем на початку грудня, приблизно за місяць до виборів на острові.

Читайте також: Тайвань фіксує посилення військової активності Китаю напередодні виборів на острові

Призначення цих апаратів невідоме. Західні аналітики припускають, що китайська армія використовує їх для спостереження за островом, тоді як тайванські військові стверджують, що вважають повітряні кулі метеорологічними зондами.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат у президенти Тайваню від правлячої Демократичної прогресивної партії і лідер перегонів Лай Чінте заявив, що не має наміру в разі перемоги змінювати статус-кво й проголошувати незалежність острова від Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-