У Варшаві відбулася багатотисячна антиурядова демонстрація

У Варшаві відбулася багатотисячна антиурядова демонстрація

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві в четвер відбулася багатотисячна антиурядова маніфестація прихильників партії “Право і Справедливість” (PiS).

У демонстрації, яка розпочалася біля парламенту країни і завершилася біля офісу державного телеканалу TVP, взяли участь тисячі поляків, які приїхали з усіх регіонів Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслюють у PiS, маніфестація під назвою “Протест вільних поляків” спрямована на захист демократії, свободи слова і вільних ЗМІ.

Учасники демонстрації скандували гасла: “Вільна Польща” “Вільні медіа, вільні суди, вільні люди”, “Туск – до в’язниці” тощо.

Читайте також: У Польщі затримали колишніх керівників МВС, у Варшаві почалися протести

Під час свого виступу лідер PiS Качинський заявив, що чинний глава уряду Польщі Дональд Туск хоче ліквідувати польську незалежність у і підпорядкувати країну ЄС. Він також наголосив, що план запровадження в Польщі євровалюти є “планом обкрадання поляків”, зниження рівня життя і підпорядкування Варшави Берліну. Качинський підкреслив, що треба буде ще багато разів збиратися на маніфестації, аби "виграти війну за суверенну і незалежну Польщу".

“Ми повинні перемогти, повинні захистити Польщу. А якщо ми хочемо перемогти, то мусимо звільнити цю владу”, - наголосив Качинський.

Перед учасниками маніфестації виступили також екс-прем’єр Матеуш Моравецький, колишній міністр оборони Маріуш Блащак та багато інших.

Учасники маршу пройшли повз Раду міністрів Польщі, центральними вулицями Варшави до офісу телеканалу TVP.

За даними мерії міста, у протесті взяли участь 35 тисяч учасників, в оточенні Ярослава Качинського назвали іншу цифру – 200 тисяч.

Фото: РАР, соцмережі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-