Реакція світу на війну в Україні визначить колективну безпеку - Франція в ООН

Реакція світу на війну в Україні визначить колективну безпеку - Франція в ООН

Укрінформ
Поточна реакція світу на загарбницьку війну Росії проти України визначить майбутню глобальну колективну безпеку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у своєму виступі під час засідання Ради безпеки ООН заявив постійний представник Франції при організації Ніколя де Рів’єр.

“Те, що відбувається в Україні, стосується нас усіх. Те, як ми відреагуємо на російську агресію проти України, визначатиме нашу колективну безпеку. Росія повинна дослухатися до заклику Генасамблеї, яка переважною більшістю підтвердила свою відданість суверенітету й територіальній цілісності України”, - сказав Рів’єр.

Він нагадав, що українці розпочали 2024 рік “під постійною зливою з понад 500 російських ракет і дронів”. “Навмисно вражаючи цивільну інфраструктуру, Росія не може змусити нас повірити, що досягає військових цілей. Вона завдає ударів по цивільних в порушення усі правил міжнародного гуманітарного права. Вона відмовляється надавати гуманітарним групам доступ на контрольовані території”, - зазначив дипломат.

Читайте також: Застосування ракет КНДР по Україні створює нові міжнародні виклики - Південна Корея

Рів’єр запевнив, що Франція “й надалі в усіх сферах непохитно підтримуватиме український народ, аби дати йому змогу скористатися правом на самозахист у відповідності до Статуту”.

Як повідомлялося, у середу Рада безпеки ООН на запит США обговорює порушення Росією та КНДР резолюцій Радбезу щодо постачання північнокорейської зброї в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-