У Пентагоні не планують виведення американських військ з Іраку

У Пентагоні не планують виведення американських військ з Іраку

Укрінформ
У Міноборони США заявили, що наразі не планують виводити близько 2500 своїх військових з Іраку попри заяву Багдада минулого тижня про початок процесу виведення військової коаліції на чолі зі США з країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"На цей час мені не відомо про будь-які плани (щодо виведення військ - ред.). Ми продовжуємо залишатися дуже зосередженими на місії з розгрому ІДІЛ", — сказав генерал-майор ВПС США Патрік Райдер.

За його словами, йому також нічого не відомо про те, що Багдад інформував Міноборони про рішення вивести американські війська, та направив журналістів до Державного департаменту США для отримання інформації про будь-які дипломатичні дискусії з цього приводу.

Читайте також: В Іраку збили ударний дрон, який намагався атакувати військову базу США

Офіс прем'єр-міністра Іраку Мохаммеда Шиа ас-Судані оголосив у п'ятницю про початок кроків із виведення американських військ. Це сталося після удару американського безпілотника у Багдаді, який засудив іракський уряд.

У Пентагоні заявили, що в результаті удару було вбито лідера бойовиків, відповідального за нещодавні напади на американський персонал.

Офіс ас-Судані оприлюднив заяву, в якій йдеться, що буде сформовано комітет, щоб "укласти домовленості про остаточне припинення присутності міжнародної коаліції в Іраку".

"Ми підкреслюємо нашу тверду позицію щодо припинення існування міжнародної коаліції після того, як закінчилися обґрунтування для її існування", - зазначається у заяві офісу прем'єра.

Читайте також: Пентагон підтвердив ліквідацію лідера проіранського угруповання в Іраку

Як повідомлялося, після загострення ситуації в Газі у жовтні минулого року терористи на Близькому Сході посилили атаки на військові об’єкти США та коаліції, розташовані в Сирії та Іраку. Від 17 жовтня було здійснено понад 110 подібних нападів.

Фото: Spc. Jensen Guillory

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-