ЦАХАЛ цього тижня проведе ротацію частини резервістів

ЦАХАЛ цього тижня проведе ротацію частини резервістів

Ексклюзив
Укрінформ
Найближчим часом три бригади Сил оборони Ізраїлю повернуться до планових навчань, а частина резервістів, призваних на службу з початком військової операції проти ХАМАС у жовтні, зможе принаймні тимчасово повернутися до цивільного життя.

Про це в ексклюзивному коментарі Укрінформу повідомила речниця Сил оборони Ізраїлю Маша Міхельсон.

«Зараз ЦАХАЛ коригує плани розгортання сил у Газі та систему резервів. Частина резервістів, у тому числі з 551-ї та 14-ї бригад, вже цього тижня повертаються до сімей і на робочі місця», - заявила речниця.

За її словами, очікується, що цей крок «значно полегшить економічний тягар» і дозволить резервістам набратися сил «для майбутніх заходів у наступному році, оскільки бойові дії триватимуть, і їхні послуги все ще будуть потрібні».

Міхельсон повідомила, що у межах коригування планів дислокації 828, 261 та 460 бригади повернуться до планових навчань.

«Ці адаптаційні дії спрямовані на забезпечення ефективного планування та підготовки до продовження операцій у 2024 році. ЦАХАЛ визнає необхідність планувати наперед, передбачаючи додаткові завдання та бойові дії протягом року», - заявила речниця ЦАХАЛ.

Читайте також: Ізраїль заявив, що має докази розробки ХАМАСом крилатих ракет під керівництвом Ірану

Як повідомлялося, представник Сил оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі 31 грудня 2023 року повідомив, що ЦАХАЛ дозволить резервістам повернутися додому, деяким - уже наступного тижня.

7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися на територію країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення.

Ізраїль офіційно оголосив стан війни, мобілізував 300 тисяч резервістів та почав знищувати військові об’єкти, а також ватажків терористів.

Фото: IDF

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-