Ізраїль заявив, що має докази розробки ХАМАСом крилатих ракет під керівництвом Ірану

Ізраїль заявив, що має докази розробки ХАМАСом крилатих ракет під керівництвом Ірану

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю заявила про виявлення доказів того, що ХАМАС розробляв керовані крилаті ракети під керівництвом Ірану.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Times of Israel.

"Війська, які діють у місті Газа, виявили те, що, за твердженням ізраїльських військових, є технологічним обладнанням, в тому числі компоненти, які використовуються ХАМАСом для створення високоточних ракет. До цього часу вважалося, що терористичне угруповання не володіє такими можливостями", - пише видання.

Відповідно до тверджень Армії оборони Ізраїлю солдати бригади "Нахаль" та спецпризначенці нещодавно здійснили рейд на об'єкт ХАМАС у передмістях міста Газа Дарадж та Туффах та виявили шахту тунелю, що вела до підземного заводу з виробництва зброї. У ЦАХАЛ заявили, що військові знайшли "компоненти, які доводять, що терористи терористичної організації ХАМАС навчалися під керівництвом Ірану як експлуатувати і створювати високоточні елементи та стратегічну зброю".

Також Армія оборони Ізраїлю опублікувала зображення, як стверджується, ракетного двигуна та боєголовки крилатої ракети, розробленої ХАМАС.

Як зазначає видання, відомо, що ХАМАС володіє протитанковими керованими ракетами та невеликими за розмірами безпілотниками малого радіусу дії з вибухівкою, а також саморобними автономними підводними човнами, начиненими вибухівкою. Однак інформації про те, що це угруповання також має керовані ракети дальнього радіусу дії раніше не було.

"Невідомо, чи ХАМАС коли-небудь застосовував свої керовані ракети, чи вони перебувають лише на стадії розробки", - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Армія Ізраїлю заявила про «демонтаж» військової структури ХАМАС на півночі Гази

Як повідомлялося, армія оборони Ізраїлю заявила про виявлення та знищення підпільного заводу з виробництва зброї угруповання ХАМАС у тунелях центральної частини Гази.

Фото: ЦАХАЛ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-