Хезболла випустила по Ізраїлю більше 60 ракет

Хезболла випустила по Ізраїлю більше 60 ракет

Укрінформ
Ліванські бойовики Хезболла в суботу випустили десятки ракет по північному Ізраїлю, заявивши, що цей обстріл був першою відповіддю на вбивство, ймовірно, Ізраїлем, одного з лідерів союзного угруповання ХАМАС в столиці Лівану.

Про це повідомляє Associated Press, передає Укрінформ.

Ракетний обстріл відбувся наступного дня після того, як лідер Хезболли Саєд Хасан Насралла заявив, що його угрупування має помститися за вбивство Салеха Арурі, заступника політичного лідера Хамасу.

У суботу Хезболла заявила, що випустила 62 ракети в бік бази повітряного спостереження на горі Мерон і вони влучили прямо в ціль. Ізраїльські військові випустили близько 40 ракет у бік Мерона.

Читайте також: Штати оголосили винагороду в $10 мільйонів за інформацію про спонсорів ХАМАС

За повідомленням Times of Israel, ракетний залп зі сторони Лівану викликав повітряну тривогу в 90 населених пунктах на півночі Ізраїлю.

Через годину сирени знову спрацювали в 40 населених пунктах на півночі Ізраїлю. Ще кілька снарядів було випущено Хезболлою по прикордонних районах Метула і Маргаліот.

Армія Ізраїлю заявила, що завдала удару по терористичному осередку на півдні Лівану, відповідальному за деякі з цих ракетних обстрілів.

Цей обстріл, один з найбільших з початку сутичок на північному кордоні, пов'язаних з початком війни між Ізраїлем і ХАМАС 7 жовтня, відбувся наступного дня після того, як лідер Хезболли Хасан Насралла пригрозив, що жителі півночі Ізраїлю "першими заплатять за це, якщо почнеться повномасштабна війна" вздовж фронту.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у результаті вибуху на території Лівану загинув заступник глави терористичного угруповання "ХАМАС" Салех аль-Арурі та ще п’ять членів цього палестинського угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-