Штати оголосили винагороду в $10 мільйонів за інформацію про спонсорів ХАМАС

Штати оголосили винагороду в $10 мільйонів за інформацію про спонсорів ХАМАС

Укрінформ
Державний департамент США пропонує винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка призведе до «руйнування фінансової мережі» терористичного угрупування ХАМАС.

Про це повідомляться на сайті Держдепу, передає Укрінформ.

Держдепартамент в рамках програми "Нагорода за правосуддя" шукає інформацію про п'ятьох фінансових посередників, які допомагають управляти інвестиційними портфелями ХАМАСу і сприяють діяльності угруповання.

Зазначається, що вони шукають інформацію про Абдельбасіта Хамзу Ельхасана Мохамеда Хаїра, який проживає в Судані і є фінансистом ХАМАС. Він керував кількома компаніями в інвестиційному портфелі угруповання, а також був причетний до переказу майже 20 мільйонів доларів офіційним особам ХАМАСу. Він також має давні зв'язки з "Аль-Каїдою" і компаніями, пов'язаними з Усамою бін Ладеном в Судані.

Крім того, Держдеп шукає інформацію про Мухаммеда Ахмада Абд аль-Даїма Насралла, який є давнім оперативником ХАМАС і має тісні зв'язки з іранськими структурами. За даними відомства, він причетний до передачі десятків мільйонів доларів угрупуванню.

Читайте також: Ізраїльська армія знищила у тунелях Гази підпільний завод ХАМАС із виробництва зброї

Інші - це Амер Камаль Шаріф Альшава, Ахмед Саду Джахлеб і Валід Мохаммед Мустафа Джадаллаха, які є оперативниками і частиною мережі ХАМАС в Туреччині.

Наголошується, що Департамент шукає інформацію, яка б допомогла ідентифікувати і підірвати джерела доходів ХАМАСу або "його ключові механізми фінансового сприяння", а також будь-яких великих донорів або фінансових посередників.

Як повідомляв Укрінформ, Швейцарські судові органи розслідують можливе фінансування ХАМАСу зі Швейцарії попри те, що країна не визначає це угруповання як терористичну організацію.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-