Ізраїль не має права окуповувати палестинські території - Бербок

Ізраїль не має права окуповувати палестинські території - Бербок

Укрінформ
Палестинські території не повинні зазнати скорочення, Ізраїль не має права їх окуповувати.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок на пресконференції в п’ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

«Надалі з Гази не повинно більше надходити терористичної загрози для Ізраїлю, і водночас палестинці не повинні бути виселені з Гази, не повинно бути окупації Гази або зменшення її території», - заявила Бербок.

Вона зазначила, що безпека як для ізраїльтян, так і для палестинців можлива, коли вона буде для всіх. Досягненню цієї мети має слугувати пошук рішення у рамках концепції двох держав.

Бербок, яка відбуває з черговою поїздкою в регіон, зазначила, що одним із пріоритетів її візиту є сприяння звільненню заручників. Вона також буде агітувати за гуманітарні паузи, щоб допомогти людям у секторі Гази.

Міністр закордонних справ ФРН вирушить в Ізраїль у суботу, проанонсував у п’ятницю на брифінгу речник відомства Себастьян Фішер.

Очільниця дипломатичного відомства зустрінеться зі своїм колегою Ізраелем Кацом. Після цього вона планує зустріч із палестинським керівництвом – Махмудом Аббасом і главою МЗС.

Наступною зупинкою стане Єгипет, де також проведе переговори зі своїм місцевим візаві.

Далі Бербок відвідає Ліван.

Після близькосхідної частини турне міністр закордонних справ ФРН вирушить у Південно-Східну Азію, а саме на Філіппіни, в Малайзію і Сінгапур.

Читайте також: Макрон застеріг Ізраїль від розмов про переміщення мешканців Гази

Це буде вже четверте відвідання главою німецького МЗС регіону Близького Сходу після терористичної атаки ХАМАСу 7 жовтня 2023 року.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-