Непал припинив видачу дозволів на роботу у Росії через вербування своїх солдатів на війну

Непал припинив видачу дозволів на роботу у Росії через вербування своїх солдатів на війну

Укрінформ
У п’ятницю Непал заявив про припинення видачі дозволів на роботу своїм громадянам в Росії та Україні, після того, як щонайменше 10 непальських солдатів були вбиті під час служби в російській армії.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Директор департаменту з питань працевлаштування за кордоном Кабірадж Упреті заявив, що рішення про тимчасове припинення видачі дозволів на працевлаштування для Росії та України спрямоване на мінімізацію людських жертв і діятиме до подальших розпоряджень.

Непальські трудові мігранти повинні отримати від уряду дозвіл на роботу за кордоном, який дає їм право на державну підтримку в разі надзвичайних ситуацій або компенсацію для їхніх сімей у разі смерті.

Читайте також: РФ використовує ПВК для вербування «добровольців», щоб уникнути мобілізації - розвідка Британії

За офіційними даними, за останні два роки понад 800 непальців отримали дозволи на невійськову роботу в Росії.

Уряд Непалу заявив, що, за оцінками, до 200 громадян Непалу служать в російській армії, а близько 100 непальців вважаються зниклими безвісти.

Читайте також: Куба виступає проти участі своїх громадян у війнах і найманстві

Як повідомляв Укрінформ, Непал звернувся до Москви з проханням не вербувати своїх громадян до російської армії і негайно відправити всіх непальських солдатів, раніше завербованих, назад до країни.

Пізніше у Непалі поліція затримала 10 осіб, які, за її словами, брали з безробітних молодих людей величезні суми грошей за туристичні візи, а потім відправляли їх для незаконного призову в армію РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-