РФ використовує ПВК для вербування «добровольців», щоб уникнути мобілізації - розвідка Британії

РФ використовує ПВК для вербування «добровольців», щоб уникнути мобілізації - розвідка Британії

Укрінформ
Росія використовує приватні військові компанії для посилення своїх регулярних військ, що дозволило Москві уникнути подальших непопулярних в країні мобіліцізаційних заходів.

Про це в соцмережі 𝕏 повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ. 

Як зазначається, приватна військова компанія (ПВК) "Редут", ймовірно, займається вербуванням найманців під виглядом "добровольців", у тому числі колишніх бойовиків ПВК "Вагнера". Ймовірно, Головне розвідувальне управління генштабу Росії (ГРУ) курує та фінансує діяльність цієї групи, у тому числі і її вербування.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну "Редут" брав участь у бойових діях у Донецькій, Харківській, Київській та Луганській областях. Чисельність угруповання, ймовірно, перевищує 7 тисяч осіб.

Нині "Редут" одна із низки ПВК і добровольчих корпусів, які міністерство оборони РФ використовує для посилення своїх регулярних військ.

Читайте також: Колишні бойовики ПВК «Вагнера» не змінять ситуації на полі бою - ISW

«Цілком можливо, що практика комплектування щодо набору персоналу через "добровольчі" підрозділи сприяла тому, що Росія уникла подальших непопулярних мобілізацій», - йдеться у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 16 жовтня 2023 року ліквідували близько 288 тисяч 630 російських агресорів, з них 970 - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-