В Англії молодші лікарі розпочали найдовший в історії страйк

В Англії молодші лікарі розпочали найдовший в історії страйк

Укрінформ
Молодші лікарі в Англії 3 січня розпочали найдовший страйк за всю сімдесятирічну історію Національної служби охорони здоров'я Великої Британії (NHS).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«Починаючи з середи, лікування десятків тисяч пацієнтів буде скасовано через масовий збій, спричинений шестиденним страйком молодших лікарів – найтривалішим за 75-річну історію NHS», - йдеться у повідомленні.

Організації з галузі охорони здоров’я заявили, що люди, чиї прийоми були відкладені, включно з хворими на рак та пацієнтами з проблемами зору, ризикують найбільше, оскільки страйк призвів до затримки надання їм допомоги.

Асоціація пацієнтів заявила, що безпека пацієнтів може бути поставлена під загрозу, оскільки в лікарнях мало персоналу, щоб впоратися з потоком пацієнтів. Асоціація закликала міністрів та Британську медичну асоціацію (BMA) залучити посередників, щоб допомогти врегулювати тривалу суперечку щодо оплати праці молодших лікарів після того, як переговори перед Різдвом зайшли у глухий кут.

Читайте також: Несподіваний страйк працівників Євротунелю зупинив рух поїздів через Ла-Манш

Їх попередній страйк призвів до того, що майже 1 млн амбулаторних прийомів та операцій було перенесено.

Як повідомляє Reuters, в уряді прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака розкритикували цю акцію.

«Цей січень може стати одним з найскладніших початків року, з яким коли-небудь стикалася NHS», – сказав директор NHS Стівен Поуіс.

«Ми прагнули дійти справедливого рішення – справедливого для платників податків, справедливого для працьовитих лікарів та медичних працівників. ... Ми досягли цього у більшості випадків... ми готові вести подальші дискусії. Але, очевидно, перше, що потрібно зробити, це припинити страйк», – зазначили в уряді журналістам у вівторок.

Читайте також: Британські лікарі розпочали триденний страйк - вимагають підвищення зарплат

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня італійці зіткнулися з перебоями у наданні медпослуг, оскільки лікарі, медсестри та керівники закладів охорони здоров’я влаштували загальнонаціональний 24-годинний страйк на знак протесту, зокрема, проти планів скорочення пенсій.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-