У Японії закликали людей евакуюватися після землетрусу

У Японії закликали людей евакуюватися після землетрусу

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда закликав негайно евакуюватися жителів регіонів, де оголошено попередження про цунамі після потужного землетрусу.

Про це повідомляє Japan Today, передає Укрінформ.

«Мешканці мають залишатися напоготові щодо подальших можливих землетрусів, і я закликаю людей із районів, де очікується цунамі, якнайшвидше евакуюватися», – заявив Кішіда.

У Японії внаслідок підземних поштовхів зруйновані будівлі у Токіо, ще одна пошкоджена будівля виявлена в прибережному місті Сузу, а у місті Вадзіма, префектура Ісікава, у деяких будинках сталося займання.

Телекомунікаційні оператори SoftBank та KDDI повідомили про збої мобільного та інтернет-зв’язку в Ісікаві та Ніїгата.

Японська авіакомпанія ANA повернула назад чотири літаки на шляху до аеропортів "Тояма" та "Ісікава" після землетрусу. Авіакомпанія Japan Airlines скасувала більшість рейсів до регіонів Ніїгата та Ісікава до кінця понеділка.

Читайте також: Жителів південнокорейської провінції Канвон закликали евакуюватися через загрозу цунамі

За інформацією Kyodo News, у місті Авара, префектура Фукуї, дві жінки госпіталізовані після падіння або ударів падаючих об’єктів. В Ітойгаві, префектура Ніігата, 80-річна жінка впала під час евакуації та зазнала травми голови.

Як повідомлялось, у префектурі Ісікава в центральній частині Японії стався потужний землетрус магнітудою 7,4, місцева влада оголосила про серйозну загрозу цунамі.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-