Посол Японії назвав причини рішення про передачу ракет Patriot США

Посол Японії назвав причини рішення про передачу ракет Patriot США

Укрінформ
Японія ухвалила зміни, які дозволяють їй експортувати ракети системи протиповітряної оборони Patriot до США, з міркувань національної безпеки та загальної безпеки в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Про це сказав посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те, чи може Україна розглядати нещодавнє рішення Японії, яке дозволяє їй експортувати ракети Patriot до США, на свою користь.

«Рішення про передачу Японією Patriot Сполученим Штатам випливає передусім з міркувань національної безпеки Японії, але водночас з наших міркувань про загальне безпекове середовище в Індо-Тихоокеанському регіоні”, – сказав посол.

Мацуда нагадав, що США та Японія є безпековими союзниками. «Тому, передаючи японські ракети Patriot Сполученим Штатам, ми сподіваємось, що США можуть краще забезпечувати безпеку Японії та всього Індо-Тихоокеанського регіону», – пояснив він.

«Це наші єдині міркування щодо цих рішень», – підсумував він.

Читайте також: Переговори про вступ України в ЄС відкривають бізнес-можливості для Азії - посол Японії

Як повідомляв Укрінформ, тиждень тому Японія заявила, що готується до відправки протиповітряних ракет Patriot до Сполучених Штатів після першого серйозного перегляду обмежень на експорт озброєнь в цій країні за останні дев'ять років.

При цьому це рішення викликало резонанс у японському суспільстві. Наприклад, чотири основні газети Японії мають протилежні оцінки щодо нього. Дві з них виступають за те, що таким чином США можуть передавати більше ракет Patriot до України, а інші дві — категорично проти, вважаючи, що це може призвести до “розпалювання міжнародних конфліктів”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-