Китай знає все про діяльність тайванських військових - міноборони КНР

Китай знає все про діяльність тайванських військових - міноборони КНР

Укрінформ
Китайські військові постійно відслідковують діяльність збройних формувань Тайваню і володіють всією інформацією про їхні маневри, необхідною для захисту національного суверенітету і територіальної цілісності Китаю.

Про це на пресконференції заявив речник Міністерства оборони КНР У Цянь, передає Укрінформ із посиланням на оборонне відомство.

«Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) добре знає про дії тайванських військових і, як завжди, вживатиме всіх необхідних заходів для рішучого захисту національного суверенітету та територіальної цілісності Китаю», - сказав речник.

Так він прокоментував заяви тайванського керівництва про підвищену готовність сил оборони острова напередодні президентських виборів на Тайвані, запланованих на 13 січня.

Читайте також: Тайвань проводить військові навчання - відпрацьовують відбиття висадки китайського десанту

Військовий додав, що влада Демократичної прогресивної партії (ДПП, просуває ідею незалежності Тайваню – ред.) «навмисно роздмухує так звану військову загрозу з материка і нагнітає напругу заради отримання більшої кількості голосів на виборах».

Як повідомлялося, на Тайвані 13 січня пройдуть вибори президента. Боротьбу за найвищий пост ведуть нинішня провладна ДПП, яка прагне незалежності від Китаю і дратує Пекін, та опозиція в особі Гоміндана, до якої комуністи з материка ставляться прихильно.

Про прихований вплив Китаю, післявиборчі сценарії та ймовірність конфлікту в Тайванській протоці читайте в матеріалі Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-