Парламент Албанії зазнав кібератаки

Парламент Албанії зазнав кібератаки

Укрінформ
Парламент Албанії зазнав кібератаки – хакери намагалися отримати доступ до його даних і знищити їх, тимчасово зупинивши його роботу.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Зазначається, що кібератака, яка відбулась у понеділок, «не зачепила даних системи». Фахівці з'ясовують, які наслідки могла мати ця атака.

Сервіс буде відновлено пізніше, йдеться у повідомленні албанського парламенту.

За даними місцевих ЗМІ, оператор послуг мобільного зв’язку та авіакомпанія також зазнали кібератак у понеділок з боку іранських хакерів, які назвають себе Homeland Justice.

У липні 2022 року Албанія зазнала кібератаки, в якій уряд і міжнародні технологічні компанії звинуватили Міністерство закордонних справ Ірану. Вважається, що це була помста за те, що Албанія надала притулок членам іранської опозиційної групи «Народні моджахеди Ірану», і через два місяці уряд розірвав дипломатичні відносини з Іраном.

МЗС Ірану заперечило, що Тегеран стоїть за атакою на албанські урядові сайти, і зазначило, що Іран постраждав від кібератак з боку «Народних моджахедів Ірану».

У червні албанська влада провела рейд у таборі для членів групи «Народні моджахеди Ірану», щоб вилучити пристрої, ймовірно, пов'язані із забороненою політичною діяльністю. Під час рейду загинула одна людина.

За даними АР, з 2013 року близько 2,5 тис. іранців отримали притулок в Албанії, де вони не мають права займатися жодною політичною діяльністю.

Читайте також: У британській розвідці оцінили масштаби кібератаки на «Київстар»

США, НАТО та ЄС підтримали Албанію в цій ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 12 грудня оператор «Київстар» зазнав потужної хакерської атаки, що призвела до технічного збою. Недоступними стали послуги зв`язку та доступу в інтернет.

У компанії запевнили, що персональні дані абонентів скомпрометовані не були.

За фактом кібератаки на Київстар Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження. Однією з версій названа причетність російських спецслужб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-