У Сербії сьому ніч тривають протести проти результатів виборів

У Сербії сьому ніч тривають протести проти результатів виборів

Укрінформ
Кілька тисяч людей сьому ніч поспіль збираються перед офісом Республіканської виборчої комісії у Белграді, щоб протестувати проти результатів парламентських виборів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на балканську службу Радіо Свобода.

Протест 24 грудня був ініційований проєвропейською коаліцією «Сербія проти насильства», яка заперечує результати нещодавно проведених парламентських та місцевих виборів.

«Весь світ бачив крадіжку, яка не була зафіксована. У Белграді ми перемогли. Белград - вільне місто», - заявив на мітингу опозиційний політик Срджан Мілівоєвич із Демократичної партії.

Очільниця коаліції «Сербія проти насильства» Марініка Тепіч заявила, що «ці вибори скасовуються».

Жінка з 18 грудня оголосила про голодування на знак протесту проти результатів виборів. Протягом тижня до неї і до голодування долучилися ще кілька опозиційних політиків із вимогою повторного проведення виборів.

Читайте також: Міжнародні спостерігачі заявили про порушення на виборах у Сербії

Як повідомлялося, президент Сербії Александар Вучич 1 листопада розпустив парламент і призначив на 17 грудня 2023 року дострокові парламентські та місцеві вибори. У ніч після виборів президент Сербії Александар Вучич оголосив, що його партія перемогла на виборах у Белграді.

Після цього у сербській столиці тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти, на їх переконання, сфальсифікованих результатів міських виборів.

Фото: Radio Slobodna Evropa (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-