У Німеччині вирує ураган: побиті дахи, підтоплені вулиці

У Німеччині вирує ураган: побиті дахи, підтоплені вулиці

Фото, відео
Укрінформ
Незадовго до Різдва на Німеччину обрушився потужний ураган, затопивши вулиці, руйнуючи будинки та зупинивши потяги.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Німецьку метеорологічну службу.

Пік урагану «Золтан» минув, але в першій половині дня п’ятниці на північному сході та сході ФРН протягом тривалого часу панують шквали зі швидкістю від 70 до 85 км/год, на морі шквальні пориви сягатимуть 110 км/год, є небезпека штормових хвиль. У ніч проти суботи вітер послабшає, але ненадовго, попереджають метеорологи. Очікуються окремі короткочасні грози з мокрим снігом.

У різних регіонах країни, насамперед на півночі, спостерігаються великі проблеми із залізничним транспортом, є, як попереджає Deutsche Bahn, численні скасування та затримки регіонального та міжміського транспорту через пошкодження штормом; також скасовано поромне сполучення.

У багатьох містах закрилися різдвяні ярмарки через підтоплення вулиць. Зокрема, в Гамбурзі рівень води в Ельбі підніметься приблизно на 3 метри вище середньої висоти.

Читайте також: У Південній Кореї через снігову бурю скасували сотні авіарейсів

Пожежні служби рахують кількість поранених через падіння дерев і дахів.

«Період мінливої ​​погоди продовжиться на різдвяних вихідних», - розчарували синоптики тих, хто сподівався на затишне «біле Різдво». Щоправда, снігопади траплятимуться в баварських Альпах і в Рудних горах.

Як повідомляв «Укрінформ», сильний снігопад накрив південні області Фінляндії. Він заважає повітряному та дорожньому руху.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-