Ізраїль проводить нові переговори про повернення заручників за посередництва Катару - Reuters

Ізраїль проводить нові переговори про повернення заручників за посередництва Катару - Reuters

Укрінформ
Ізраїль за посередництва Катару веде нові переговори щодо повернення заручників, яких бойовики ХАМАСу утримують у Газі.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначає агентство, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу побічно підтвердив проведення переговорів на суботній пресконференції. Однак він ухилився від відповіді на запитання про нещодавню зустріч між його головним переговорником, директором «Моссаду» Давідом Барнеа та прем'єр-міністром Катару шейхом Мохаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані.

Водночас Нетаньягу підтвердив, що дав вказівки переговорній групі.

«У нас є серйозні критичні зауваження до Катару, про які, я припускаю, ви почуєте згодом, але зараз ми намагаємося завершити звільнення наших заручників», - заявив він, натякаючи на зв'язки цієї багатої на газ держави Перської затоки з ХАМАС і заклятим ворогом Ізраїлю Іраном.

Нетаньягу сказав, що не буде розголошувати подробиці переговорів.

Читайте також: Ізраїльський уряд погодив відкриття КПП до сектору Гази для ввезення допомоги

Напередодні Reuters з посиланням на джерело повідомило, що глава «Моссаду» Барнеа зустрівся в п’ятницю в Європі з Аль Тані, ключовим посередником у конфлікті в Газі. За даними джерела, Барнеа повернувся до Ізраїлю рано в суботу, щоб поінформувати Нетаньягу про результати зустрічі.

Катар і Єгипет виступили посередниками між Ізраїлем і ХАМАСом в угоді, яка привела до тижневого перемир'я наприкінці листопада, під час якого ХАМАС звільнив понад 100 жінок, дітей та іноземців, яких він утримував, в обмін на 240 палестинських жінок і підлітків.

Читайте також: У секторі Гази залишаються 132 заручники - Ізраїль

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними уряду Ізраїлю, у секторі Гази залишаються 132 заручники, серед яких є іноземні громадяни.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-