Білий дім про пакет допомоги Україні: Республіканці граються з нацбезпекою США

Білий дім про пакет допомоги Україні: Республіканці граються з нацбезпекою США

Укрінформ
Адміністрація Байдена звинуватила республіканців у Конгресі у грі питаннями нацбезпеки США через їхню відмову просувати законопроєкт з масштабною допомогою Україні та пов’язування цього питання з вимогами задовольнити власні партійні інтереси.

Про це заявила в четвер у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Приголомшує, що ми дійшли до цього моменту, і що республіканці в Конгресі готові зробити Путіну подарунок – найбільший подарунок – на який Путін міг би сподіватися. Ось як ми це бачимо. Вони граються з нашою національною безпекою», - наголосила представниця Білого дому.

Жан-П’єр підкреслила, що шлях вперед є дуже чітким: необхідно ухвалити запит президента Байдена щодо додаткового фінансування потреб нацбезпеки США, який включає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, а також посилення південного кордону. Вона наголосила, що ці питання є невідкладними, тому вони й були внесені до запиту в такій формі.

Читайте також: Посол в США прокоментувала голосування у Сенаті щодо допомоги Україні

«Конгрес має просуватися дуже швидко, бо час спливає. Зараз наше бюро з питань законодавчої діяльності, адміністративно-бюджетне управління і рада нацбезпеки Білого дому підтримують тісний зв’язок із законодавцями»,- додала речниця Байдена.

Як повідомляв Укрінформ, у середу республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроект з додатковим фінансуванням, який містить, у тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю. Республіканці пояснили це відсутністю положень про зміни прикордонної політики США, яких вони безуспішно домагаються продовж багатьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-