Естонія попереджає про можливість закриття кордону з РФ

Естонія попереджає про можливість закриття кордону з РФ

Укрінформ
Глава естонського прикордонного пункту в Нарві Марек Лійва закликав подорожувальників до РФ мати на увазі можливість повного закриття кордону зі східним сусідом. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного мовника ERR.

«Було б дуже добре, якби люди зараз утрималися від відвідування Росії, для нас також дуже важливо, щоб ті, хто вирушає до Росії, могли оцінити ризики, пов'язані з перетином кордону, і самостійно подумати про те, як вони повернуться до Естонії, якщо ми будемо змушені закрити пункти перетину кордону через поведінку Росії», – зазначив Лійва.

У листівках, які роздаються мандрівникам, нагадується, що «протягом останніх тижнів Росія свідомо направляла на кордон Естонії групи іноземців, які не мають законного права на в'їзд до ЄС». Це може призвести до того, що Естонія задля безпеки держави та охорони громадського порядку буде змушена тимчасово закрити прикордонні пункти з Росією. Нещодавно через подібний міграційний тиск це вже зробила Фінляндія.

При цьому, за словами глави нарвського прикордонного пункту, закриття всіх наземних пунктів пропуску на кордоні між Фінляндією та Росією також призвело до додаткового збільшення числа перетинів кордону через Нарву.

Подорожуючим до Росії рекомендовано зареєструвати своє відбуття з Естонії на сторінці Міністерства закордонних справ країни.

Читайте також: Укріплення і станції моніторингу: Естонія планує зміцнити кордон із Росією до 2027 року

Як повідомляв Укрінформ, Естонія планує завершити будівництво і обладнання засобами моніторингу наземної інфраструктури на кордоні з РФ до кінця 2025 року. А за умови достатнього фінансування всі укріплення на кордоні можуть бути завершені до 2027 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-