Президент Міжнародного комітету Червоного Хреста прибула у Газу

Президент Міжнародного комітету Червоного Хреста прибула у Газу

Укрінформ
Президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Мір’яна Сполярич-Еґґер прибула в понеділок у Газу для проведення переговорів про надання представникам МКЧХ доступу до заручників.

Про це вона повідомила у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Я прибула у Газу, де страждання людей нестерпні. Я повторюю наш наполегливий заклик до захисту цивільних відповідно до законів війни та до безперешкодного надходження допомоги. Заручників треба звільнити і МКЧХ має бути дозволено безпечно їх відвідувати», – написала Сполярич-Еґґер.

Як зазначається на сайті організації, її візит у регіон відбувається в кілька етапів. Найближчими тижнями президент МКЧХ відвідає Ізраїль.

У Газі вона зустрінеться з місцевою командою МКЧХ та відвідає Європейський госпіталь.

Читайте також: Розвідка США не знала про підготовку нападу на Ізраїль - Кірбі

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня угруповання ХАМАС скоїло напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Бойовики також захопили і вивезли у Газу близько 240 людей.

Під час семиденного перемир'я було звільнено 110 заручників. За даними ізраїльської сторони, у Газі ще залишаються 137 заручників.

1 грудня Армія Ізраїлю поновила бойові дії після порушення ХАМАСом угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-