Макрон попередив Ізраїль, що повне знищення ХАМАСу призведе до десяти років війни

Макрон попередив Ізраїль, що повне знищення ХАМАСу призведе до десяти років війни

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон застеріг від нескінченної війни та попередив Ізраїль, що його мета щодо ХАМАСу має бути конкретизована, з огляду на пов'язані ризики.

По це французький лідер заявив на пресконференції в суботу в кулуарах саміту ООН з питань зміни клімату (COP28) в Дубаї, передає кореспондент Укрінформу.

"Що таке повне знищення ХАМАСу? Хтось вважає, що це можливо? Якщо так, то війна триватиме десять років", - сказав Макрон. На думку президента Франції, правильна відповідь терористичній групі - це не «знищення цілої території або бомбардування всіх цивільних об'єктів". Він закликав "подвоїти зусилля для досягнення тривалого припинення вогню".

Читайте також: Блінкен закликав Ізраїль створити зони безпеки для цивільного населення в Газі

Як повідомлялось, бойові дії у секторі Гази поновилися уранці 1 грудня, коли посередники від Ізраїлю і ХАМАСу - США, Єгипет і Катар - намагались в Досі домовитися про подальше продовження перемир'я. За словами єгипетських чиновників, домовитись не вдалося через те, що ХАМАС не надав список імен заручників, необхідний для продовження угоди.

Читайте також: ООН назвала відновлення бойових дій у Газі «катастрофою»

За неповні два дні з моменту закінчення перемир'я ізраїльська армія завдала ударів по більш ніж 400 цілях у секторі Газа, повідомляє France 24. Хоча її наступ переважно був спрямований на північ сектора Гази. в суботу ЦАХАЛ заявив, що вразив понад 50 цілей в районі Хан-Юнеса, міста на півдні анклаву.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАСом, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів в Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-