Штати застерегли Іран від запуску дронів у бік американських кораблів

Штати застерегли Іран від запуску дронів у бік американських кораблів

Укрінформ
У Вашингтоні застерегли Тегеран від «небезпечних і непрофесійних» запусків у напрямку американських військових кораблів - після того, як напередодні іранський дрон наблизився до авіаносця USS Dwight Eisenhower.

Про це йдеться в заяві, яку оприлюднив очільник Центрального командування ВМС США віцеадмірал Бред Купер, передає Укрінформ.

«Іранський безпілотний літак здійснив небезпечні та непрофесійні дії поблизу USS Dwight Eisenhower під час польотних операцій у міжнародному просторі 28 листопада», - зазначається в заяві.

Як уточнюється, дрон наблизився до корабля ВМС США на відстань близько 1,3 км. При цьому численні сигнали та попередження з американського боку були проігноровані.

Читайте також: Штати відправили другу авіаносну ударну до східного Середземномор’я - ЗМІ

Такі дії Ірану порушили заходи безпеки, вказав Купер, пославшись на норми, відповідно до яких пілотовані й безпілотні літаки не можуть наближатися до авіаносця менш як на 10 морських миль.

«Ця небезпечна, непрофесійна й безвідповідальна поведінка Ірану ставить під загрозу життя американців та представників країн-партнерів, тож має бути негайно припинена», - завив командувач.

Читайте також: Пентагон назвав оборонні цілі США на Близькому Сході

Водночас підкреслюється, що ВМС США продовжать пильнувати за ситуацією та здійснювати польоти, проходи кораблів, інші дії всюди, де це дозволено міжнародним правом і відповідає регіональній морській безпеці.

Як повідомлялося, минулого місяця президент Джо Байден надіслав верховному лідеру Ірану Алі Хаменеї меседж, застерігши від нападів на війська Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-