Росія вперше втратила місце у Виконавчій раді ОЗХЗ

Росія вперше втратила місце у Виконавчій раді ОЗХЗ

Фото
Укрінформ
Росія вперше втратила своє місце у Виконавчій раді ОЗХЗ (Організації із заборони хімічної зброї).

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі, про це свідчать результати голосування, проведеного в ході 28-ї конференції держав - учасниць організації.

Росія отримала 65 голосів за необхідного мінімуму в 66 голосів. Від Східноєвропейської групи місця у Виконавчій раді ОЗХО отримали Литва, Польща та Україна.

28-ма конференція країн-учасниць ОЗХО проходить в Гаазі з 27 листопада по 1 грудня.

Читайте також: Україна в ОЗХЗ закликала притягнути Росію до відповідальності за застосування хімічної зброї

Як повідомляв Укрінформ, уперше в історії держави-члени ООН відмовили Росії у праві здійснювати правосуддя від їхнього імені в Міжнародному суді ООН

Відповідно до процедури, вибори членів Міжнародного суду відбуваються одночасно і незалежно одні від одних у Генасамблеї та Раді безпеки ООН.

За підсумками голосування в Радбезі до складу суду на дев'ять років були обрані Богдан Ауреску (Румунія), Сара Халл Клівленд (США), Хуан Робледо (Мексика), Хіларі Чарлзуорт (Австралія) та Тладі Діре (ПАР). Ці ж кандидати отримали необхідну кількість голосів у Генасамблеї ООН.

Міжнародний суд, заснований у 1946 році, є одним із шести головних органів ООН. Він складається з 15 суддів, яких обирають за рівнем кваліфікації, а не за національною ознакою. До компетенції суду належить вирішення спорів між державами та винесення консультативних висновків структурам всесвітньої організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-