Канада та ЄС спільно домагатимуться покарання для РФ за агресію проти України

Канада та ЄС спільно домагатимуться покарання для РФ за агресію проти України

Декларація
Укрінформ
Європейський Союз та Канада об’єднають зусилля у притягненні Росії до відповідальності за вторгнення до України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у спільній декларації, ухваленій за підсумками саміту Канада-ЄС.

“Росія повинна припинити свою агресію та понести юридичну відповідальність за усі свої міжнародні протиправні дії, в тому числі відшкодувати збитки, завдані Україні. Ми об’єднані у нашій рішучості забезпечити повну відповідальність”, - стверджується у документі.

Читайте також: Канада та ЄС спільно підтримуватимуть Україну

Зазначається, що Канада та ЄС “визнають необхідність рішучого прогресу” в питанні передачі Україні інвестиційного прибутку, нарахованого на заморожені російські кошти.

“ЄС та Канада закликають продовжувати роботу, зокрема у рамках Основної групи, над зусиллями зі створення трибуналу для переслідування злочину агресії проти України, що отримає найширшу міжрегіональну підтримку та легітимність, а також стосовно заснування майбутнього компенсаційного механізму”, - зауважується у декларації.

У документі також закликають Україну до “подальшого руху шляхом реформ”. “Ми продовжимо разом працювати над підтримкою, з одного боку, безпеки, оборони та стійкості України, а з іншого, реконструкції та реформ, таким чином створюючи умови для мобілізації приватних інвестицій. ЄС та Канада продовжать співпрацювати у питанні досягнення конкретних рішень на підтримку українського аграрного сектору, що може передбачати сприяння експорту зерна й аграрних продуктів з України до третіх держав”, - підсумовується у заяві.

Читайте також: Президент Європейської ради оптимістичний щодо майбутніх рішень ЄС по Україні

Як повідомлялося, з початку повномасштабного російського вторгнення Канада вже надала Україні оборонної допомоги на майже 2 млрд дол. США.

Фото: consilium.europa.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-