В Німеччині проходять обшуки у «громадян Рейху»

В Німеччині проходять обшуки у «громадян Рейху»

Укрінформ
У рамках загальнонаціональної поліцейської операції 23 листопада в восьми федеральних землях Німеччини правоохоронці провели обшуки у зв'язку з діяльністю так званих «громадян Рейху» (Рейхсбюргер).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на земельну прокуратуру Мюнхена.

Поліція та прокуратура провели рейди у восьми федеральних землях проти так званих Reichsbürger, у квартирах 20 фігурантів були проведені обшуки за підозрою в причетності до злочинної організації, - йдеться у пресрелізі.

За словами міністра внутрішніх справ Баварії Йоахіма Геррманна, ведеться розслідування за підозрою у створенні злочинної організації. «Група «громадян Рейху» масово ображала державні інституції по всій країні, а іноді масово погрожувала їм, головним чином через соціальні мережі», — пояснив Геррманн. Він додав, що «згідно з висновками слідчих, жодних конкретних атак, утім, вчинено не було».

«Громадяни Рейху» можуть бути не тільки «дивними», але й небезпечними злочинцями, які не зупиняться ні перед чим. Ось чому наші слідчі розслідують кожну підозру та вживають заходів перш ніж вона з’явиться. Наближається подальша ескалація», - попередив міністр.

У рамках операції пройшли обшуки в Баварії, Баден-Вюртемберзі, Гессені, Північному Рейні-Вестфалії, і Шлезвіг-Гольштейні, Бранденбурзі, Нижній Саксонії і Гамбурзі. Під підозрою - 20 осіб віком від 25 до 74 років. По всій країні було задіяно близько 280 правоохоронців і спецназівців. За поточною інформацією, вилучено численні речові докази, зокрема, «пристрої подразливої ​​дії», а також смартфони та носії інформації. Зброї серед вилученого не було. В МВС не виключають проведення подальших розслідувань.

Читайте також: У Німеччині проводять обшуки на об'єктах ісламістів

У жовтні в кількох федеральних землях уже проводилися обшуки в квартирах «громадян Рейху», тоді було заарештовано п'ятьох підозрюваних.

«Громадяни Рейху» - це люди, які не визнають Федеративну Республіку Німеччина та її демократичні структури. Федеральне відомство з охорони конституції нарахувало близько 23 тисяч осіб по всій Німеччині у 2022 році як належних до «громадян Рейху». Це на 2 тисячі більше, ніж торік. В одній Баварії, яка вважається основним осередком угруповання, станом на 30 вересня 2023 року 5549 осіб вважали себе «громадянами Рейху», це на 189 осіб більше, ніж на кінець 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-