Колишній посол США в ООН розкритикував угоду Ізраїлю з ХАМАС

Колишній посол США в ООН розкритикував угоду Ізраїлю з ХАМАС

Укрінформ
Колишній посол США в ООН Джон Болтон вважає угоду Ізраїлю про обмін заручниками з ХАМАСом та припинення вогню, досягнуту у вівторок, "дуже поганою для Ізраїлю".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hill.

"Сама угода принаймні наскільки я розумію умови, як вони були оголошені, є дуже поганою угодою для Ізраїлю", — сказав Болтон.

За його словами, це черговий обмін заручників — невинних жертв — на "злочинців, які перебувають в ізраїльських в’язницях у співвідношенні 3:1 на користь терористів ХАМАС".

Читайте також: Прем’єр Ізраїлю доручив розвідслужбі «Моссад» переслідувати лідерів ХАМАС

Болтон зазначив, що Ізраїль "здався", прийнявши угоду через "тиск" з боку адміністрації Байдена, яка, за його словами, більше не підтримує Ізраїль так сильно, як це було раніше.

"Я не бачу, яку стратегічну користь це принесе Ізраїлю. Я впевнений, що ізраїльські сили оборони отримають певну вигоду від паузи, ... але, по суті, тут час на боці ХАМАСу", - додав експосол США в ООН.

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада Кабінет міністрів Ізраїлю схвалив угоду про звільнення близько 50 заручників, викрадених у секторі Гази під час нападу терористичної групи ХАМАС в обмін на кількаденне припинення вогню.

Читайте також: Війська Ізраїлю захопили штаб бригади ХАМАСу на півночі Гази

В обмін на повернення заручників Ізраїль також обіцяє звільнити деяких ув’язнених палестинських жінок та неповнолітніх та дозволить надіслати до Гази більше палива та гуманітарної допомоги.

Укладену угоду між воюючими сторонами у середу привітали президент США Джо Байден, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон та високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-