Жителі Франції сплачують рахунки сумлінніше за інших європейців

Жителі Франції сплачують рахунки сумлінніше за інших європейців

Дослідження
Укрінформ
Згідно з дослідженням, проведеним на замовлення колекторської компанії Intrum, жителі Франції найсумлінніше з-поміж європейців сплачують рахунки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BFMTV.

Три чверті французьких споживачів (74%) стверджують, що платять за рахунки вчасно, і лише 25% кажуть, що не сплатили у визначений термін бодай один рахунок упродовж року.

"Французи воліють відмовитися від певних видів дозвілля, ніж залазити у свої заощадження", - каже Томас Дювахер, керуючий директор компанії Intrum.

Опитування показало, що дві третини французьких громадян готові скоротити бюджет, виділений на дозвілля та відпочинок, віддавши пріоритет оплаті рахунків. 74% готові заради цього урізати витрати на другорядні покупки, у тому числі подарунки або похід до ресторану.

Переважна більшість (81%) французів мають приблизно місячну зарплату для покриття непередбачуваних витрат – у порівнянні з 74% в Іспанії, 66% у Німеччині та 65% у Бельгії.

Водночас більше чверті опитаних заявили, що почуваються менш винними за те, що не сплатили рахунок, ніж кілька років тому.

Окремо йдеться про рахунки за віртуальні передплати. Майже половина респондентів (46%) кажуть, що здивовані кількістю передплат, які вони оформлюють, не усвідомлюючи цього.

Читайте також: Комірне можна не платити - у Франції з 1 листопада діє «зимове перемир’я»

Стрімінгові платформи, оплата частинами, доступ до інтернету - легкість оформлення передплат призводить до того, що кожен другий споживач (52%) не бачить, скільки саме таких дій він вчинив, а отже яку суму буде списано наприкінці місяця. найбільше від цього потерпають наймолодші споживачі. 64% респондентів віком від 18 до 21 року кажуть, що не знають, скільки та які саме передплати вони оформили.

Опитування для компанії Intrum було проведене з 19 липня до 1 вересня у 20 європейських країнах серед 20 тисяч респондентів віком від 18 років, які повністю або частково відповідають за управління бюджетом свого домогосподарства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-