Земля достатньо велика для успіху і Китаю, і США - Сі Цзіньпін

Земля достатньо велика для успіху і Китаю, і США - Сі Цзіньпін

Укрінформ
Лідер Китаю Сі Цзіньпін на зустрічі з президентом США Джо Байденом заявив, що конкуренція двох великих держав не допоможе розв'язати наявні проблеми, а Земля достатньо велика, аби забезпечити їм успішний розвиток.

Про це повідомляє CGTN Українською, передає Укрінформ.

У ході переговорів Сі підкреслив, що взаємини між КНР і США є найважливішими двосторонніми відносинами у світі, і вони можуть розвиватись за двома сценаріями. Одним з них є зміцнення єдності і співробітництва, спільне розв'язання глобальних проблем та сприяння світовій безпеці і процвітанню, а другий веде до конфронтації, протистояння конкурентних таборів з катастрофічними наслідками для світу.

«Конкуренція великих держав не допоможе вирішити проблем, які постають перед Китаєм, Сполученими Штатами та світом. Ця Земля достатньо велика, щоб вмістити обидві країни, а успіх однієї створює можливості для іншої», - заявив Сі.

За його словами, Китаю і Сполученим Штатам неможливо не мати справу одне з одним, як і неможливо змінити одне одного.

Читайте також: Байден і Сі розпочали зустріч у Сан-Франциско

«Китай не планує перевершувати або замінювати Сполучені Штати, і США не повинні мати планів придушення та стримування КНР», - наголосив китайський лідер.

Він розповів американському президенту про основні цілі та значення модернізації в китайському стилі, а також перспективи розвитку і стратегічні наміри своєї країни.

«Китай не йде ні старим шляхом колонізації та грабунків, ні звивистою доріжкою до національної могутності й гегемонії. Китай не займається експортом ідеологій і не вступає в ідеологічну конфронтацію з будь-якою країною», - зазначив Сі.

На його переконання, досвід попередніх 50 років історії китайсько-американських відносин і уроки з конфліктів великих держав у минулому переконливо свідчать на користь безальтернативності мирного співіснування та співпраці між КНР і США.

Читайте також: Байден - про зустріч із Сі: Сьогодні ми досягли реального прогресу

«Поки обидві сторони дотримуються принципів взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідного співробітництва, вони зможуть подолати свої розбіжності та знайти правильний шлях для взаємодії двох великих держав», - резюмував китайський лідер.

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден під час зустрічі із Сі Цзіньпінем наголосив на необхідності уникнення конфлікту між двома великими державами, а також зусиль для зміцнення взаємодії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-