Пакистанське місто Лахор накрив густий смог - захворіли десятки тисяч людей

Пакистанське місто Лахор накрив густий смог - захворіли десятки тисяч людей

Відео
Укрінформ
Хвиля густого токсичного туману накрила друге за величиною пакистанське місто Лахор, внаслідок чого десятки тисяч людей захворіли.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

Отруйний туман на сході Пакистану змусив владу закрити школи, ринки і парки на чотири дні, мешканців закликають одягати маски при виході на вулицю.

У четвер концентрація PM 2.5, або крихітних твердих частинок у повітрі наблизилася до 450, що в 30 разів перевищує рекомендовану ВООЗ максимальну середньодобову норму і вважається небезпечною.

На думку експертів, основною причиною забруднення є спалювання пожнивних залишків на початку сезону посіву озимої пшениці.

Лахор, колись зелене місто, тепер інтенсивно забруднюється через швидку урбанізацію та стрімке зростання населення.

Читайте також: На Філіппінах вулкан викинув шлейфи газу та накрив смогом провінції

Пакистан постійно входить до числа найбільш забруднених країн світу, а компанія IQAir, що спеціалізується на очищенні повітря, поставила його на третє місце у своєму звіті за 2022 рік. У цьому ж звіті Лахор визнано найбільш забрудненим містом у світі.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Індії Нью-Делі тимчасово закрили школи через вкрай токсичне та забруднене повітря. А влада міста через смог планує вперше в історії країни "викликати" дощ, щоб поліпшити якість повітря.

Фото: ariananews.af

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-