У Франції вийшли на російський слід у справі про графіті з зіркою Давида

У Франції вийшли на російський слід у справі про графіті з зіркою Давида

Укрінформ
Після того, як тиждень тому в регіоні Іль-де-Франс (паризький регіон), зокрема на півдні Парижа, були виявлені численні графіті - мітки із зіркою Давида, слідчі розглядають можливу причетність Москви до спроби дестабілізувати ситуацію.

Про це повідомляє Franceinfo з посиланням на джерело, близьке до слідства, передає Укрінформ

«Це було схоже на операцію командос», - твердить один з поліцейських. Щойно слідчі встановили особи пари, яку зафіксували камери спостереження, як ці підозрювані швидко залишили Францію. Саме цій парі приписують понад 200 випадків подібних графіті на півдні Парижа.

Читайте також: Уряд Франції засудив зірки Давида на будинках у Парижі та інші акти антисемітизму

Перед цим була заарештована молдовська пара, її спіймали посеред ночі, саме коли вони наносили сині зірки Давида на фасади будівель. У поліції вони засвідчили, що їх намовив росіянин за невелику суму грошей. Подружжя перебувало у країні нелегально, тож їх вирішили негайно помістити в центр тимчасового утримання та депортувати. Під час наступного допиту вони повторили, що отримували накази з Росії. Для слідства зв'язок між цими двома випадками є беззаперечним. Спецслужби вже попереджені про те, що ця операція виглядає як спроба дестабілізації з боку Москви.

Читайте також: Єврокомісія засудила сплеск антисемітських інцидентів у світі

Як повідомлялося, акти антисемітизму у Франції значно почастішали після 7 жовтня. Від дати початку війни між ХАМАСом та Ізраїлем, у Франції було скоєно 1040 антисемітських актів. 486 осіб заарештовано за подібні дії.

Фото: JULIEN MATTIA / LE PICTORIUM / MAXPPP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-