Штати в ОБСЄ: Ізраїль не несе відповідальності за вибух у лікарні в Газі

Штати в ОБСЄ: Ізраїль не несе відповідальності за вибух у лікарні в Газі

Укрінформ
Відповідно до поточної оцінки Сполучених Штатів, Ізраїль не несе відповідальність за вибух в лікарні Аль-Ахлі у секторі Газа.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила тимчасово повірена у справах США при ОБСЄ Кетрін Брукер під час чергового засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Ми також вражені та глибоко засмучені вибухом в арабській лікарні Аль-Ахлі в Газі та жахливими людськими жертвами, які він спричинив. Хоча ми продовжуємо збирати інформацію, наша поточна оцінка полягає в тому, що Ізраїль не несе відповідальності за вибух у лікарні в Газі", - сказала вона.

Читайте також: Білий дім надішле запит до Конгресу з допомогою Україні та Ізраїлю в п’ятницю - ЗМІ

Брукнер вказала на те, що Сполучені Штати нададуть гуманітарну допомогу палестинському народу в Газі та на Західному березі річки Йордан у розмірі 100 млн дол.

"Цивільні особи не винні й не повинні страждати від жахливого тероризму ХАМАСу. Життя цивільного населення має бути захищене, а допомога повинна терміново надходити до тих, хто її потребує", - заявила вона.

Читайте також: Канада ще не впевнена, хто винен у вибуху в лікарні сектора Гази - Трюдо

Американська дипломатка підкреслила, що Сполучені Штати підтримували і продовжуватимуть підтримувати Ізраїль, який "має право - більше того, він зобов'язаний - захищати себе від цих атак з боку ХАМАСу і робити все можливе, щоб подібне ніколи не повторилося".

Читайте також: ВООЗ готова відправити медичну допомогу в сектор Гази

Як повідомляв Укрінформ, палестинська сторона звинуватила Ізраїль в ударі по лікарні у секторі Гази, внаслідок якого, за даними ХАМАС, загинули сотні людей. Водночас ізраїльські військові відкинули відповідальність за цю атаку.

Як заявили в Армії оборони Ізраїлю, удар по лікарні в секторі Гази стався внаслідок збою при запуску ракети бойовиками "Ісламського джихаду".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-